تصورات و واقعیتها در تقویت مکالمه

هنگامی که پای به عرصه زبان انگلیسی می گذارید و شروع به تحقیق درباره روشهای گوناگون تدریس و تقویت مکالمه انجام می دهید, با علامت سوالهایی مواجه می شوید که طبیعتا احتیاج به پاسخهایی قابل قبول دارند. در برخی موارد نداشتن درک صحیحی از روشهای آموزش زبان انگلیسی باعث خواهد شد به عقب باز گردیم و پیشرفت آنچنانی را شاهد نباشیم. یکی از این تصورات اشتباه حفظ کردن لغات است که هنوز هم بسیاری از عزیزانی که در آموزشگاهها ثبت نام می کنند و یا از تجربیات مدرسین خصوصی استفاده می کنند بر این عقیده هستند که صرفا با حفظ کردن هزاران لغت میتوان در زبان انگلیسی به توفیقات زیادی دست یافت و مکالمه شان را تا حد بسیار قابل قبولی ارتقا بخشید.

متاسفانه همانطور که میتوانید حدس بزنید این دوستان فقط صدها و بلکه هزاران ساعت از وقت خود را به حفظ کردن و بخاطر سپردن کلمات vocabulary میگذرانند بدون آنکه بتوانند جملات مرتبط و خوبی را بنویسند یا به زبان بیاورند. درواقع با حفظ کردن واژگان انگلیسی اتفاق مهمی رخ نخواهد داد, شما صرفا قسمتی از ذهن خود را به این لغات اختصاص خواهید داد بدون آنکه بین لغات ارتباط منطقی ایجاد نمایید. اشتباه دیگر در مورد گرامر زبان است. هنوز هستند افرادی که تصور میکنند با حفظ کردن نکات گرامری میشود براحتی مکالمه کرد و نوشت. درست است که دانستن چند قانون گرامر زبان انگلیسی لازم و ضروری به نظر میرسد اما حفظ کردن دستور زبان بصورت سنتی و بدون توجه به مسایل دیگر زبان اشتباه است.

از سوی دیگر باید به این نکته توجه وافر داشت که مهارتهای زبانهای بیگانه چهار عدد میباشند, صحبت کردن یا مکالمه, شنیدن صحیح یا درک مطلب شنیداری, درک مطلب خواندن و در آخر نگارش که هر کدام از این مهارتها باید به طرز صحیح و عمقی و ریشه ای بهبود یابند. بعضی از زبان آموزان مثلا فقط به مکالمه اکتفا میکنند و هیچ توجهی به شنیدن فایلهای صوتی نمیکنند. این افراد به هنگام مواجهه با موقعیتهایی که در آنها احتیاج به شنیدن و گوش کردن دقیق اصوات است به مشکل برخورد خواهند کرد. فردی که در زبان انگلیسی و یا هر زبان دیگری میخواهد پیشرفت کند باید در هر چهار قسمت کار و کوشش کرده و با تمرین و صرف وقت روز به روز بر مشکلات غلبه کرده و به درجات و سطوح بالاتری گام بگذارد.

چنانچه به خواندن داستانهای انگلیسی علاقمند هستید, خبر خوب برای شما این است که میتوانید هر چهار مرحله مهارتهای زبانی خود را از طریق خواندن و نوشتن آنها, همچنین دوباره بازسازی شفاهی داستانها که در اصطلاح oral reproduction نامیده میشود و همچنین نوشتن از روی متون به نحو قابل ملاحظه ای تقویت کنید. نکته ای که حایز اهمیت است این مورد میباشد که هیچ گاه به حد و سطح فعلی زبان خود قانع نباشید چون زبان چیزی dynamic و پویا میباشد و مدام در حال تغییر و تحول است. افرادی که تصور میکنند زبانشان در حد پیشرفته یا advanced است و به همان level راضی هستند در واقع اشتباه میکنند و بعد از مدتی سطح زبان آنها پایین و پایین تر می آید چون مهارتهایشان static و ایستا میباشند.

لطفا به این نکته توجه داشته باشید که حتی بهترین مدرسین و آموزشگاههای زبان تا حدی شما را راهنمایی و هدایت میکنند تا به اهدافتان در زمینه زبان انگلیسی نایل شوید ولی کارهای بزرگ و اصلی باید توسط خود شما صورت پذیرند. اموری مثل تکرار و تمرین و صرف وقت و همچنین مطالعه با عشق و علاقه و بدور از بی حوصلگی و یکنواخت بودن. شما حتی با دانستن و به خاطر سپردن چند صد کلمه و ده بیست نکته گرامری خواهید توانست جملات بسیار زیبا و زیادی خلق نمایید. گام بعدی گوش دادن به فایلهای صوتی و تصویری میباشد که مسلما گوش شما را تقویت میکند تا درک مطلب شنیداری بهتری داشته باشید. نگارش متون انگلیسی هم از طریق بازنویسی مقالات مفید و جذاب کاملا امکان پذیر میباشد.